Somaalia petturid otsivad taas Eestist ohvreid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhja prefektuur on täna saanud mitmeid teateid Somaalia numbrilt tehtud kõnede kohta, kus lubatakse lotovõitu.

«Meie juhtimiskeskusele on täna teada antud mitmetest juhtumitest, kus inimesed on saanud venekeelse SMSi palvega tagasi helistada +252 suunakoodiga numbrile,» teatab Põhja prefektuur oma Facebooki lehel. Helistades sel numbril, hakkab kõne vastuvõtja tugeva aktsendiga rääkima mingist võidust ja küsima helistaja pangaandmeid.

Politsei soovitab, kui teil ei viibi vene keelt kõnelevaid lähedasi parasjagu Somaalias, siis tuleks neid sõnumeid ignoreerida, sest just selle riigi suunakoodiga need telefoninumbrid on. «Kindlasti ei too selline telefonikõne teile rikkust, küll aga võib kalliks maksma minna,» teatab politsei.

Elisa teatas, et täna hommikul kella 8st alates on nende klientidele saadetud venekeelseid spämmsõnumeid numbrilt +25270701227. Elisa palub oma klientidel eirata sõnumis välja toodud üleskutset helistada spämmsõnumis nimetatud numbrile.

Elisa klientidele saadetav venekeelne SMS on sõnumiga: «Tere, helistage mulle kiirelt, numbril 0025270701227».

Selliste sõnumite tegemise eesmärgiks on meelitada kliendid tagasi helistama ning sel moel operaatorile raha teenida ning seetõttu palub Elisa oma klientidel välja toodud numbrile tagasi mitte helistada ega sõnumit saata.

Ka EMT teatas, et nende võrgus blokeeriti need numbrid kiiresti ja EMT kliendid enam neid sõnumeid ei saa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles