Lugejad avaldasid parimad Ukraina tooted

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Ukraina väiksest linnast Nemirov jõuab Eesti müügilettidele viinabränd Nemirof.
Kesk-Ukraina väiksest linnast Nemirov jõuab Eesti müügilettidele viinabränd Nemirof. Foto: Liviko kodulehekülg

Tarbija24 üleskutsele vastanud lugejad soovitasid Ukraina sümboolseks toetamiseks kõige enam osta sealt pärit joogipoolist: viina, konjakit, veine, õlut ja mahlu.

«Ukraina viin on tõesti kõige parem!» kiitis üks lugeja, keda toetasid veel mitmed. «Pühapäeval hakkas Vabaduse platsil täitsa külm ja koju minnes ostsime pudeli Ukraina viina Nemiroff Honey Pepper. Aitas!» rõõmustas Robert. Ints arvas, et parim on hoopis Mõrnaja viin, mis samuti pärit Ukrainast.

Viina kõrval lõi laineid ka Oboloni õlu, mida soovitati mitu korda. «5-kraadine Oboloni õlu Õlle-Mari, nii valges kui ka rohelises purgis, on väga korralik õlu. Näiteks vene Baltika3 (kraade vist 4,7) on maitse poolest neist kehvem,» kiitis ta.

Mõnele maitsesid Krimmi Massandra veinid, kuigi mõni leidis jällegi, et need pole suurem asi veinid. «Ukraina konjakid on head, palju paremad kui Massandra veinid. Kahjuks ma pole leidnud poodi, kus neid Eestis müüdaks,» nentis lugeja.

Diana kiitis Sadochoki mahlu, mis on tema pere lemmikud. Temaga nõustus Kuido: «Tõesti hüva rüübe.» Ka Eva ostab juba pikemat aega Sadochoki mahlu, samuti Chumaki ketšupit. «Maximas on vist parimad hinnad, kuigi ei ole selle keti fänn,»lisas ta.

«Chumaki ketšupit sinise sildiga klaaspudelis! Olen seda eelistanud juba aastaid – parim! Kättesaadavus eriti hea ei ole, kord leiab seda Rimist, kord Selverist või ka mujalt,» soovitas toodet ka teine lugeja.

Veel soovitati Ukraina päritolu Mivina kiirnuudleid, makarone, komme, vahvleid ja kurke ning tomateid. «Isiklik lemmik on Ukrainas toodetud ahjupiimamaitselised vahvlid, mis Eestis on müügil Vikstali kaubamärgi all Konsumi ja A&O poodides,» tõi välja Peedu.

«Head tooted on näiteks Sandora mahlad, Sadochoki tooteid ma ei ole proovinud. Chumaki ketšupid ja aedviljakonservid, Nemiroffi viinad ja paljud veinid. Veinide puhul tuleks veenduda, et tegemist ei ole Krimmil asuva Ukraina riigile kuuluva firma toodanguga, sest Venemaa lubas varastada Ukraina riigile kuuluva varanduse Krimmil,» avaldas üks asjatundja arvamust.

Maali perele maitsevad väga need kurgid ja tomatid, mis on Ukrainast pärit. «Nimi polegi oluline, sisu on fantastiline. Kurgid on mõnusad krõmpsud ja viina kõrvale meestel hea. Viin ka ikka Ukrainast,» kinnitas Maali.

Üks lugeja tegi avalduse, et ei osta enam huvitaval kombel Ukraina komme. «Rosheni komme ma enam ei osta, sest selle omaniku Pjotr Porošenko käed on verised,» teatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles