Alla kolmandiku inimestest sööb piisava koguse köögivilju

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised köögiviljad.
Rohelised köögiviljad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuringu tulemuste põhjal sööb vähem kui kolmandik inimestest soovitusliku koguse köögivilju.

Tervise Arengu instituudi eksperdi Tagli Pitsi sõnul näitas 2012. aastal läbiviidud uuring, et küsitletud viimase seitsme päeva jooksul olid 51 protsenti vastanutest söönud soovitusliku koguse ehk vähemalt 200 grammi puuvilju päevas. Vähem kui kolmandik vastanutest ehk 28 protsenti oli söönud viimase nädala jooksul soovitusliku koguse ehk 300 grammi köögivilju päevas.

«Eestlased võiksid märkimisväärselt rohkem panustada tervislikule eluviisile ning lisada oma toidulauale senisest enam puu-ja köögivilju,» lisas ta. Pitsi sõnul on oluline panustada eestlaste tarbimisharjumuste muutmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles