Kümme soovitust kevadiseks autopesuks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autopesula.
Autopesula. Foto: Liis Treimann/Postimees

Koos kevadpäikesega jõuab kätte periood, mil mitmed autoomanikud võtavad esimest korda peale pikka talveperioodi ette autopesu. Talvel kogunenud mustusest vabanemiseks tuleks kevadpesu teha tavalisest põhjalikum. Soovitusi jagab Statoili autopesu juht Liina Koit.

1. Pese autot vähemalt üks kord kuus või sagedamini kui auto on püsivalt kasutuses. Ka talvel tuleb autot pesta.
2. Ära oota autopesuga, kuni auto on väljastpoolt juba väga määrdunud, sest kogunenud mustus mõjub halvasti värvile. Ka ei pruugi väga pikalt pesemata auto esimese pesuga päris puhtaks saada. Kui tulemus Sind ei rahulda, siis konsulteeri klienditeenindajaga.
3. Kevadise autohoolduse käigus on väga oluline eemaldada autolt soolajäljed. Seega vali pesuprogramm, millel on ka altpesu.
4. Kui auto on väga määrdunud ja sellel on asfaldijäljed, siis kasuta enne pesu pigieemalduvahendit. Pritsi autot pigieemalduvahendiga enne pesu ning lase sellel ca 5-10 minutit toimida. Väldi otsese päikese paistmist autole, sest see võib lahustunud pigi ära kuivatada.
5. Kasuta silikooni ja lukusula kui on oht, et temperatuur langeb alla nulli.
6. Valides vahaga autopesuprogrammi, kaitsed oma auto värvi võimalike kahjustuste eest.
7. Ära unusta puhastada ka auto sisemust, kasutades selleks tolmuimejat ja niiskeid puhastuslappe.
8. Auto akende pesul pööra tähelepanu ka sisepindadele, sest talve jooksul on klaasidele kogunenud tolmukiht.
9. Hoia puhtad autotuled, et tagada ohutus ka pimedas liigeldes.
10. Võimalusel eelista etanooli baasil valmistatud aknapesuvedelikku, sest erinevalt metanooli baasil valmistatud aknapesuvedelikust ei ole see tervisele ohtlik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles