Soovitusi kodukokkadele - millist lõikelauda kasutada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõikelaud peab olema piisavalt suur.
Lõikelaud peab olema piisavalt suur. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kasutades parimat lõikelauda, mis on õige kuju ja hea kattega, õnnestub ka söögitegemine paremini. Hufftington Post toob ära mõned näpunäiteid kodukokkadele.

1. Asetage niiske rätik lõikelaua alla, et see ei hakkaks libisema.
2. Valige õige suurusega lõikelaud. Väiksed plastist lõikelauad sobivad vaid tsitruseliste lõikamiseks joogi sisse või viimase minuti garneeringu tegemiseks. Need ei sobi sibula hakkimiseks või liha lõikamiseks, samuti mitte korralikuks kokkamiseks.
3. Valige õigest materjalist lõikelaud. Koduköögis on üldjuhul parim valik puidust või bambusest lõikelaud, mis ei nürista nuge nii kiiresti kui plast. Plastlaualt libiseb toit ka kergesti maha. Majapidamises võiks ka olla plastkattega alus, mis sobib hästi liha ja kala ettevalmistamiseks. Neil puhkudel on plastmass parem kui puit, kuna bakterid võivad jääda puidupragudesse. Kuna plast ei ole poorne, siis saab need korralikult puhtaks. Ärge kasutage klaasist alust lõikelauana, see sobib vaid serveerimiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles