Lõhevardad marokopärases marinaadis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retseptis toodud kogused on arvestatud umbes 700 grammile kalale.
Kala (sobib nii valge kui punase tugevama ihuga kala)
2 suuremat või 3-4 väiksemat rohelist paprikat
Ca 1 dl oliiviõli
4 küünt küüslauku
2 spl hakitud värsket koriandrit
2 spl hakitud värsket peterselli
½ tl jahvatatud vürtsköömneid
½ tl jahvatatud punast paprika
½ tl jahvatatud teravat paprika (või tšillipulbrit)
Poole sidruni mahl
1 tl soola
Peenesta küüslauk ja rohelised ürdid. Lisa vürtsid, oliiviõli, sidrunimahl ja sega kõik läbi. Lõika kala ca 5x5 cm tükkideks ja aseta marinaadi mõneks tunniks kuni üleöö. Lõika paprika samasuurteks tükkideks nagu kala. Enne vardasse ajamist lisa kalale sool ja lükka kala ja paprikaviilud vaheldumisi vardasse.
Grilli paar minutit igast küljest, aga ära küpsemisajaga liialda - kala saab valmis üsna kiiresti ja üleküpsetatud kala muutub kuivaks ning tuimaks.
Serveeri sidrunisektorite, värske salati ja pitaleibadega. Juurde sobib ka dipikaste.