Lugeja küsib: miks peavad laulupeo tuletoojad kandma päise päeva ajal helkurvesti?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis tuletoojate registreerimise reklaamist.
Kuvatõmmis tuletoojate registreerimise reklaamist. Foto: Kuvatõmmis videost

«Laulupeo tuletoojatel kästakse kanda sõidu ajal rattakiivrit ja soovitavalt helkurvesti. Miks selline soovitus, kui sõidetakse päevasel ajal suures kolonnis ning grupi ees on saateauto? Pealegi seadus täiskasvanutelt kiivri ega helkurvesti kandmist ei nõua. Kui ilma nendeta aga laulupeo tuld saatma ei pääse, siis kas rahvariides tulesaatja peaks nõuet järgides kinnitama tanu kiivri peale? See nõu on minu meelest kummaline ka sellepärast, et tuletoojate nö reklaamvideos kannab üks meestest laste kiivrit, mis on talle liiga väike, ja  teisel pole kiiver õigesti kinnitatud,» kirjutas igapäevane rattasõitja.

Vastab Tuletulemine 2014 meeskond.

Me peame äärmiselt oluliseks, et tuletoojate ohutus ja tervis selle ligi 1000 km pikkuse maanteedel kulgeva teekonna jooksul oleks igati hoitud.  Seetõttu peame iseenesestmõistetavaks, et tuleteekonnal on kõigil jalgratastel liikujatel vajalik kanda kiivrit. Me soovime, elevad ja rõõmsad meeleolud, mis tuletulemise aktsiooniga kaasnevad, oleks hoitud ja mitte mingil moel tumestatud mistahes õnnetusest liiklussituatsioonis maanteedel. Kui me pole kõiki ennetus- ja turvaabinõusid  tuletoojate ohutuse ja tervise tagamiseks kasutusele võtnud, siis oleme midagi väga olulist tegemata jätnud.

Kuidas tuletooja ühendab rattakiivri ja tanu - jääb juba tuletooja enese otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles