Pangad loobuvad makseautomaatidest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma makseautomaadid olid aastate eest ka Hansapangal.
Oma makseautomaadid olid aastate eest ka Hansapangal. Foto: Artur Sadovski/Postimees

Seni arveid makseautomaatides tasunud SEB kliendid on nüüd sunnitud leidma alternatiivse maksmisviisi, sest pank otsustas sellistest automaatidest loobuda.

«Makseautomaatide kasutajate arv on pidevalt vähenenud - selliseid kliente, kes oma makseid vaid makseautomaadis tegid, oli SEBs eelmise aasta lõpus alla kahesaja,» rääkis SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit.

Ta selgitas, et üle-euroopalise arveldussüsteemiga (SEPAga) liitumiseks pidid pangad tegema märkimisväärseid investeeringuid kõikide klienditeeninduskanalite arendamiseks ja uute standarditega vastavusse viimiseks. «Nii väikese kasutajate arvuga kanali puhul nagu seda on makseautomaadid, ei olnud selline investeering otstarbekas,» põhjendas Vaikmäe-Koit makseautomaatidest loobumist.

Tema sõnul on makseautomaati kasutanud kliendil tulevikus kõige mugavam makseid sooritada sularahaautomaadis «määratud maksed» alt. «Kui klient on varem kasutanud makseautomaati, siis natuke teistsuguse automaadi ees tal võõristust olla ei tohiks,» sõnas ta.

Makseautomaatide ridu tõmbab koomale ka Swedbank. Kui eelmise aasta veebruaris olid neid 32, siis aasta pärast oli neid alles 24. «Nendele automaatidele ei pakuta enam varuosi,» selgitas Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask automaatide arvu vähenemist. Ta selgitas, et tegemist on vanade masinatega (vanus 8 aastat), mille remontimise võimalused on limiteeritud. «Ehk eemaldatud masinad on enamuses katki läinud. Oleme seeläbi teinud ka ümberpaigaldusi vastavalt masinate kasutusstatistikale,» rääkis Siilivask.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles