Tööotsija blogi: arheoloog või infomaakler?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

CV-Online on pannud kolm tööotsijat oma kogemustest ja läbielamistest blogima, pakkudes omalt poolt juurde nõustaja kommentaari. Tarbija24.ee toob aadressil parimamet.wordpress.com ilmuvad värsked blogipostitused veidi lühendatud kujul ka oma lugejateni.

33-aastane Lõuna-Eestist pärit Diana Tiks, kellel on omandamisel infoteaduse bakalaureusekraad Tallinna ülikoolis, on varem töötanud õmbleja, koka, müüja ja ostujuhi assistendina.

Seekord palus CV-Online kirjutada oma unistuste töökohast.

Diana kirjutab:


Minu unistuste töö oleks seotud uurimisega, ükskõik kas inimhinge, ajaloo või muu teadusala uurimisega. Kõik, millele pole ühest vastust, on minu jaoks huvitav ja avastamist väärt.

Uudishimu ja seoste loomine

Ideaalis ma ilmselt seikleksin kuskil džunglis ja otsiksin vanu kindlusi, templeid ja pühamuid ning osaleksin väljakaevamistel.  Või hoopis istuksin arhiivides ja uuriksin vanu kirju, pilte ja muid säilinud esemeid ning püüaks sealt uusi infokillukesi leida.

Et siis arheoloog, kultuuriantropoloog või ajaloolane? See oleks hoopis teine ja huvitav suund mu senisele karjäärile. Mis siis teeb aga töö minu jaoks üldiselt ahvatlevaks ja paneb silmad särama?

Tahan areneda!

Kõige tähtsam on õppimise ja enesearendamise võimalus. Ma ei kujuta ette, et peaksin tööl käima aastaid ühtede ja samade teadmiste baasil, tegema ühte ja sama asja.  Siis võiks ju öelda, et ka liikumine töökohal alt ülespoole on oluline.

Paindlikkust aja planeerimisel!

Mulle meeldib ise oma päevagraafikut paika panna, seada tähtajad ja siis töö selleks ajaks valmis jõuda. Vaba aja olemasolu on ka muidugi oluline, ehkki siinkohal meenub mulle kohe, kuidas olen teinud ületunde, et ise tulemusega rahul olla. Väike perfektsionismi alge?

Teiste aitamine teeb hingele head!

Oluliseks omaduseks töö juures on abistav või nõustav töö iseloom. Viimases töökohas olid just need parimad hetked, mil sain kellelegi oma teadmistega kasuks olla ja jagada tööalast infot teistega.

Kui mõnele ei meeldi näiteks paberimajandus, siis mina tunnen end nagu kala vees paberites orienteerumises.

Oma infomaaklerifirma?

Tegelikult võtab kõik need eelmised kriteeriumid kokku kõige suurem eesmärk või unistus – asuda tööle infomaaklerina või asutada ise infomaaklerifirma.

Infomaakler on infovahendaja, kes teostab kliendi tellimusel infootsingu näiteks arhiivides, raamatukogudes, meediaväljaannetes ning korrastab tulemused relevantsuse järjekorras või teeb neist ülevaatelise kokkuvõtte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles