Uued tooted: käsitööõlu ja aprikoosikohupiim

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprikoosidega kohupiimakreem.
Aprikoosidega kohupiimakreem. Foto: Valio Eesti

Eesti poodidesse on jõudnud müügile Keila väikses pruulikojas tehtud käsitööõlled ning Valio Alma kohupiimade sarja lisandus aprikoositükkidega toode.

«Paljudele meeldib maiustada kuivatatud aprikoosidega, mis sisaldavad ohtralt beetakaroteeni ning kiudaineid, kuid võrreldes aprikoosi tuntud sugulase virsikuga esineb neid piimatoodetes harvemini,» teatas  Valio Eesti turundusdirektor Krista Kalbin

Tema sõnul sobib valgurikas kohupiimakreem kergeks magustoiduks. «Kohupiimakreemi muudavad eriliseks mahlased aprikoositükid, mis on eriti efektsed näiteks lähenevate lihavõttepühade puhul valmivates pidulikes küpsetistes,» ütles Kalbin.

Selverid hakkavad müüma Keilas tegutseva Lehe Pruulikoja toodangut. Kõik Lehe Pruulikojas väljatöötatud õlled valmivad pinnakääritusmeetodil ja enamus tooteid valmib kolme nädalaga, teatas tegevjuht Gristel Tali.

 Kõik Lehe Pruulikoja retseptid on originaalretseptid, mis on välja töötatud Lehe Pruulikoja pruulmeister Tarmo Tali poolt. Õlled valmivad käsitööna kvaliteetsetest algmaterjalidest – linnas, humal, pärm ja vesi.

Esimesena jõuavad poodi järgmised õlled:  Blackmouth Cur (American ale, alk 5,2%),  Väike India (India pale ale, alk 2,7%), Lõbus Njuufa (black India pale ale, alk 6,5%).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles