Swedbank loobub «raha sisse» automaatidest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki automaadid.
Swedbanki automaadid. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Alates eelmisest nädalast kuni aprilli lõpuni paigaldab Swedbank üle Eesti kokku 30 uut sularaha sisse- ja väljamakseautomaati, mis vahetavad välja vanad, ainult sissemakse funktsiooniga masinad.

Swedbanki jaepanganduse divisjoni direktor Ulla Ilissoni sõnul tähendab masinapargi uuendus seda, et vanad masinad vahetatakse uute, töökindlamate vastu, teatas pank. Tema sõnul on pidevalt kasvav trend, et inimesed ajavad oma rahaasju internetipangas või mobiilis. «Sularahaga tegelemine ei ole siin erand- ka selles valdkonnas eelistavad inimesed üha rohkem masinaid – nii sularaha väljavõtmisel kui sissepanekul,» rääkis  Ilisson. Kontorites tehtavad sularahatehingud on juba aastaid olnud väga tugevas langustrendis.

Ilissoni sõnul on uute masinate paigaldamisel lisaks klientide mugavusele ka panga poolt vaadatuna kasulik. «Kuna uued masinad on kahesuunalised, andes raha nii välja kui võttes ka sisse, siis ei pea me enam kasutama nii palju sularaha vedajate teenust – sularaha ringleb masinates,» märkis ta.

Ta tuletab inimestele meelde, et sularaha sissemakseautomaate kasutades tasuks olla äärmiselt tähelepanelik raha osas, mis masinasse pannakse. «Pahatihti juhtub nii, et inimesed panevad raha masinasse sisse ja ei vaata enne rahatähti üle. Nii satuvad masinasse kortsus rahatähed või võõrkehad nagu kampaaniate kleepsud, muud paberitükid aga näiteks ka mutreid ja kirjaklambreid,» rääkis ta. Sellised  võõrkehad ummistavad masina ning viivad töökorrast ka välja. «Palume inimestel oma rahatähed üle vaadata, et vältida olukorda, kus raha on juba masinas ja see läheb rikki, sest rahaga on kaasa läinud mingi võõras ese, mis masina töö seiskab,» pani Ilisson inimestele südamele.

Swedbankil on täna kokku 67 sularaha sissemakse võimalusega automaati, millest 30 läheb vahetusse ning mis hakkavad lisaks sissemakse võimalusele pakkuma ka sularaha väljavõtmise teenust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles