Maksimaalselt turvalised: BMW 5. seeria ja Alfa Romeo Giulietta

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alfa Romeo

Autode kokkupõrketeste korraldava organisatsiooni Euro NCAP hiljutistes testides esinesid hästi 5. seeria BMW ja Alfa Romeo Giulietta - kumbki sai maksimaalsed viis tärni.

Mazda CX-7 pidi leppima neljaga. Muidu üsna turvaline auto ei suuda kaitsta sõitjate kaelalülisid - selle eest sai ta 0 punkti. Mis tähendab eeskätt: ärge selles autos istudes laske endale tagant otsa sõita, kirjutab whatcar.ee.

Ära märkima peab BMW saavutatud 100 protsenti testi turvavarustuse rubriigis. «Viienda» põhivarustusse kuuluvad Euro NCAPi poolt hinnatavad stabiilsuskontrollisüsteem, turvavööde meenutussignaal ja juhi poolt seatav kiirusepiirik.

Samuti osutub 5. seeria BMW väga turvaliseks jalakäijatele. Abiks on siin auto «aktiivne» mootorikate, mida jalakäijaga kokkupõrke tuvastamisel igast neljast nurgast ülespoole kergitatakse. Nii põrkub õnnetuse ohver põrka õnnetuse ohver massiivse mootori asemel vastu deformeeruvat mootorikatet, pääsedes seeläbi kergemate vigastusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles