Lugeja küsib: miks vallutavad veebilehti venekeelsed bännerid?

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanitõmmis venekeelsetest reklaamidest Youtube´i keskkonnas.
Ekraanitõmmis venekeelsetest reklaamidest Youtube´i keskkonnas. Foto: Lugeja pilt

«Miks on internetilehekülgedele, näiteks Youtube´i ilmunud venekeelsed bännerid? Viimati jäi silma Elioni venekeelne reklaam Youtube´i keskkonnas. Minu teada on meil kehtivaks riigikorralduseks veel Eesti Vabariik, mitte Vene Föderatsioon ja üldine meedia võiks olla ikka riigikeeles. On mõistetav, kui näiteks video sees on reklaamid muus keeles, sest need on sinna lisanud video valmistajad,» soovis Tarbija24 lugeja Roland saada vastust oma küsimusele.

Vastab Elioni avalike suhete juht Marek Unt:

Küsija peab ilmselt silmas Google´i reklaamvõrgustikku kuuluvatel internetilehekülgedel kuvatavat reklaami. Seda, mis keeles ja milliseid reklaame kasutajatele kuvatakse, määravad Google´i algoritmid ja tüüpiliselt on kuvatavad reklaamid seotud kasutaja huvialade, keeleseadete, soo või muu taolisega. Sama kehtib ka videotes kuvatavate reklaamide kohta. Riigipiirid reklaamide sisu ei määra, ehkki regioon võib kasutajale kuvatavate reklaamide valikul samuti rolli mängida. Üks teemakohane link: http://www.adplus.ee/google-display.

Küsimusega Elionile siin aga tegu ei ole ning reklaamide keele sidumise osas riigikorraldusega on küsija samuti pisut eksiteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles