Kümme pildistamisnippi, et kinnisvara müük oleks kiirem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida rohkem põrandapinda on näha, seda suurem tundub ka tuba.
Mida rohkem põrandapinda on näha, seda suurem tundub ka tuba. Foto: Kinnisvaraportaal KV.EE

Kenad fotod, mis rõhutavad kodu õigeid elemente ning varjavad ebaolulist, meelitavad huvilisi korterit või maja vaatama. Kinnisvaraportaalis KV.EE on ilusate piltidega kuulutused alati vaadatumad ning et su kodu saaks väärilise tähelepanu osaliseks, siis siin on mõned lihtsad näpunäited, mida kasutavad ka professionaalsed fotograafid sisekujunduste pildistamisel. Seejuures ei pea sa olema fotograaf, kuid alltoodud 10 nippi võivad aidata sul oma kodu kiiremini müüa, kirjutab  Kristiana Põld kinnisvaraportaalist KV.EE.

1. Pildista madalalt. Üks olulisi tegureid sisekujunduse pildistamisel on see, kui kõrgelt põrandast sa pildi teed. Osad fotograafid pildistavaid interjööre ca 1 meetri kõrguselt põrandast. Teised soovitavad tavakortereid pildistada rinna kõrguselt. Mida rohkem põrandapinda on näha, seda suurem tundub ka tuba.

Värvi kordumine loob terviku.

2. Pildista otse ja toa kõige kaugemast nurgast. Nii mahutad pildile kõige rohkem. Püüa sättida kaamera nii, et see oleks otse, ei kalduks üles ega alla poole. Värvi kordumine, pildil roosa toon seinamaalilt ja küünaldelt voodini, loob ühtse terviku ja jätab nii elegantsema mulje. Pildile tasub püüda ka üldplaani, kus on näha ruumide liigendus ja tubade asetus. Pildistage nii, et uksed ja trepid erinevatesse tubadesse oleks näha ja uste olemasolul tehke need lahti, nii näeb vaataja, mis tuba millise ukse taga on.

3. Korista ruumid ülearusest ja korrasta kõik fotole jääv. Jälgi, et fotole ei jääks kaltse, rõivatükke, pudeleid, pesemata nõusid, rippuvaid kardinaid ja muud. Foto on halastamatu ja toob esile kõik need asjad, millega sa oled harjunud, kuid mis ei meeldi ostjale.

4. Kasuta tavalist objektiivi või lainurka, mitte üli-lainurka. Pildista pigem seda osa ruumist, mis on kõige enam rõhutamist väärt. Enamasti pildistatakse kodusid “seebikarpidega”, millel on zoom-objektiiv. Kui objektiiv on «väljas», on pildinurk kõige laiem ja objektid võivad olla moonutatud. Pead jälgima, et objektid oleksid õigel kaugusel üksteisest ja et moonutus oleks võimalikult väike nii õues kui ka sees.

Pildil on esile tõstetud imelist loomulikku valgust, mis annab fotole pehmust.

5. Ära kasuta välku. Välk moonutab paljusid koduseid elemente ja värvitoone ning rõhutab pigem neid, millele liigset tähelepanu ei ole vaja tõmmata. Ka muudab välklamp ruumi 3D asemel kahedimensioonilisemaks.

6. Kasuta võimalusel statiivi. Enamasti ei ole ruumis valgust piisavalt, statiiv aitab kaameral püsida stabiilsena ja nii väldite uduseid pilte. Statiivi puudumisel proovi toetada kaamera vastu uksepiita, seina, kappi – lähtudes sellest, kus sa ruumis asud.

Põlevad valgustid teevad ruumi hubasemaks.

7. Valgustid põlema. Valgustite eksponeerimisega pildil annad vaatajale aimu erinevatest valgustamise võimalustes elamises ning ühtlasi suunate vaataja pilku toas ringi liikuma. Kõik põlema pandud valgustid teevad ruumi hubasemaks ning demonstreerivad ühtlasi valgustamise võimalusi ruumis.

Kerge pilvisus on parim valgus õues pildistamiseks.

8. Vali hoolikalt väljas pildistamise aega. Õues pildistades on parim valgus kerge pilvisusega. Sooja loomulikku valgust saab tavaliselt umbes 20 minutit pärast päikeloojangut. Päikese käes püüa pildistada allapäikest. Kontravalgusena eredas päikesepaistes võid proovida ka välguga, kui müüki minev maja kipub fotol tumedaks jääma. Ja veel – kui maja ei mahu pildile, astu samm või mitu tagasi.

9. Pildista ka ümbrust. Kindlasti tasub pilte teha nii hoovist, aiast, tänavast kui ka terrassist , mänguväljakutest ja aiamajadest ning kortermajade puhul ka trepikojast ja panipaigast.

Hea foto kutsub kuulutust avama.

10. Pane parim pilt kuulutusel esimeseks. Vaata, et kõige pilku püüdvam pilt sinu kodust oleks kuulutuses esimene. Ilus kuulutuse avapilt paneb huvilisi kindlasti klikkima just sinu kuulutusele.

Ja lõpuks, Google’i tänavavaade. KV.EE kinnisvaraportaalis saab kuulutusele lisada ka Google’i tänavavaate, mis annab huvilisele ülevaatliku pildi hoone asukohast ja isegi parkimisvõimalustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles