Sampo teeb lõpu paroolikaartidele, Swed ja SEB kaasa ei lähe

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangad on paroolikaartide kasutamise jätkamise osas eri meelt.
Pangad on paroolikaartide kasutamise jätkamise osas eri meelt. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sampo Pank lõpetab juulist korduvkasutusega koodikaartide kasutamise, teised suurpangad nagu Swedbank ja SEB sellist plaani ei pea.

1. juulist saavad Sampo Panga kliendid internetis ja läbi telefonipanga ülekandeid teha ID-kaardi, mobiili-ID, PIN-kalkulaatori või siis ühekordsete koodidega kaartide abil.

Korduvkasutusega koodikaardi kaotamise põhjuseks on turvalisus.

«Korduvkasutusega koodikaart on ajalooliselt üks esimesi vahendeid enda tuvastamiseks elektroonsetes kanalites ja seetõttu ka üks kõige suurema riskitasemega oma turvalisuse osas,» teatas Sampo.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask tunnistas ERRi uudisteportaalile, et ka nemad on paroolikaartide kaotamist arutanud, kuid seni midagi konkreetselt tehtud pole ja sulgema neid ei hakata.

SEB kommunikatsioonijuht tõi välja, et nende klientidest kasutab paroolikaarti internetipangas 70 protsenti eraisikutest ja 20 protsenti eraettevõtetest ning seega ei saa paroolikaarte ära kaotada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles