Elektritarbija oleks panga süül võlglaseks jäänud

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle saja Elektrumi kliendi arvelt läks raha hiljem maha.
Üle saja Elektrumi kliendi arvelt läks raha hiljem maha. Foto: Caro / Scanpix

Elektrumi klient vihastas, et tema arvelt pole veel elektri eest raha maha läinud, ehkki on juba peaaegu kuu lõpp. Selgus, et vea oli teinud Danske Bank.

«Ma tahan ära maksta, et saaks võlast vabaks, kuid raha lihtsalt ei võeta arvelt maha,» kurtis Elektrumi klient. «Mina pean võitlema selle eest, et nad minult raha saaksid... helistama ja muretsema.»

Ta kartis, et lõpuks tehakse temast võlgnik ja peab siis hakkama tõestama, et tegelikult ta ei ole võlgu.

Detsembris ja jaanuaris läks tema arvelt raha maha 15. kuupäeval, veebruaris 25. kuupäeval. «Täna on juba 26. märts!» toonitas ta. Arve on ta juba ammu e-postkasti saanud, kuid raha pole võetud.

Elektrumi avalike suhete spetsialist Priit Pruuli kinnitas, et sel kuul on pangale kõik arved edastatud korrektselt ja kuni eelmise veebruarini laekusid ka otsekorraldusega kõik maksed korrektselt.

«Veebruaris mindi aga kõikjal üle e-arve süsteemile, mis põhjustas ka meil väiksemaid tõrkeid, mistõttu edastasime pangale vajalikud andmed tavapärasest hiljem - seega toimus ka arvel määratud summa mahaarvamine alles 25. veebruaril,» selgitas Pruuli.

Ta lisas, et Elektrumil on kohustus edastada pangale arvete informatsioon enne 15. kuupäeva. E-arvete puhul toimub mahaarvamine tavaliselt 15. kuupäevast kuni 25. kuupäevani.

Danske Banki kommunikatsioonijuht Tõnu Talinurm ütles, et vea olid teinud nemad. Nimelt oli viga tingitud e-arve teenusele üleminekul esinenud andmete ebatäpsusest ning see puudutas 125 klienti.

«Tõepoolest, nende klientide selle kuu e-arved ei saanud automaatselt tasutud. Tänaseks on pank ja teenusepakkuja andmed korrastanud ning oleme kliente omalt poolt informeerinud,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles