H&M kuulutati eetiliseks rõivafirmaks

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hennes & Mauritzi rõivapood Hamburgis
Hennes & Mauritzi rõivapood Hamburgis Foto: Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide uuringuinstituudi Ethisphere žürii, mis koosneb professoritest, ametnikest ning juristidest, kuulutas välja kõige eetilisemad firmad.

Ethisphere kirjutab oma kodulehel, et tiitli saavad ettevõtted, kes teavad, mida tähendab ärieetika, tegutsevad selle järgi ning tutvustavad oma praktikaid ka teistele.

Tänavu said tiitli 144 erinevat ettevõtet 41 erinevast tööstusharust. Ethisphere on sääraseid tiitleid jaganud kaheksa aastat.

Rõivafirmadest said tiitli Gap Inc.(USA), H&M (Rootsi) ning Levi Strauss & Co. (USA). Arvutifirmadest teenisid eetilise ettevõtte tiitli Dell Inc. (USA), Hitachi Data System (USA) ja Intel Corporation (USA). Tarkvarafirmadest teenisid sama tiitli Adobe System Incorporated (USA), Microsoft Corporation (USA), Symantec (USA), Teradata Corporation (USA), Wipro Limited (India) ja Salesforce (USA).

Toidukaupade ettevõtetest said tiitli All Good Organics (Uus-Meremaa), Ingredion Incorporated (USA), Kellogg Company (USA), PepsiCo Inc. (USA) ja Illycaff (Itaalia).

Kosmeetikafirmadest pärjati tiitliga L’OREAL (Prantsusmaa) ja Shiseido Company (Jaapan).

Vaata kogu nimekirja siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles