Lugeja kiri: olen loobunud ostmast Eesti poodidest riideid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaateaken.
Vaateaken. Foto: Liis Treimann

Tarbija24 lugeja kirjutab, miks ta eelistab tellida kaupa Hiinast või mujalt ja jätab seetõttu Eesti kauplejate valiku poodi.

Olen 22 aastane ning töötan kohas, kus minu palganumber ei ole Eesti keskmine, vaid alla selle. Lisaks on vaja üleval pidada korterit, arveid maksta, süüa osta ning aeg-ajalt kappi riideid juurde muretseda. Kui minu püsikulud palgast maha arvestada, jääb mulle kätte umbes paar-kolmsada eurot. Vahel ka rohkem. Selle summa eest pean lauale muretsema toidu ja mõne hilbu selga.

Mööda Viru või Rocca al Mare keskust käies täheldan vaateaknal tõeliselt ilusaid kingi, kleite ning muid riideesemeid. Astun poodi sisse, vaatan ringi ning meeldivaid asju nähes suundun otsejoones nende poole. Kui mu pilk jõuab hinnasildini, avastan end justkui selg ees koheselt poest välja tormamas. Tõepoolest, kes meist ei tahaks kanda seljas Gucci, Versace jms kaubamärke. Paratamatult on nende hind siiski jabur. On ka odavamaid poode: New Yorker, Reserved, Terranova, äsja avatud H&M jne. Paraku tundub mulle, et viimasel ajal on isegi nendes poodides hinnad liiga kõrged.

Mingil ajahetkel avastasin end uurimas eBay lehekülge, sealt liikusin edasi Hiina e-poodide lehekülgedele. Tasapisi hakkasin nendelt saitidelt tellima endale meeldivaid riideid, ehteid ja jalanõusid. Tarneaeg on tavaliselt üsna pikk, kuid saatekulu selle eest pole.

Nüüdseks on mul nendelt saitidelt tellitud asju kokku umbes 50-60 ringis. Nende kõigi asjade maksumus kaldub maksimaalselt 200 euro kanti. See teeb keskmiselt ühe asja hinnaks 3-4 eurot. Kas ma näen selle tõttu välja odavam, kui ringi patseeriv D&G riietes tibi? Ausalt öeldes kardinaalset erinevust pole. Siiski alati on hirm, et võib saada kätte kauba, mis ei vasta sinu ootustele. Ka minul on juhtunud selliseid intsidente. Enamik asju on siiski vastavuses reklaamfotoga ning olen enamiku ostudega jäänud väga rahule.

Paljude arust on halb see, et ei saa toodet ennem selga proovida. Kui sa oled ikka keskmise või keskmisest pikema kasvuga sale noor naisterahvas või meesterahvas, siis on väga raske mööda panna toote suuruse valimisega.

Kindlasti tuleb paljude jaoks mängu asjade vastupidavus. Väidetakse, et mida kallim seda vastupidavam. Hiina tooted ei hiilga just oma vastupidavusega. Isiklikult meeldib aga mulle kui mul on kapis lai valik riideid, olgugi, et odavad. Kui kannan ühte särki või pükse kord nädalas, siis kui suur saab selle asja kulu olla?

Olen loobunud ostmast Eesti poodidest riideid. Minu jaoks tundub nüüdseks juba isegi 10 eurot maika või topi eest palju maksta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles