Lugeja küsib: miks on välisriikidest saadud pokkerivõidud maksuvabad?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokkeri viimastel aastatel plahvatuslikult kasvanud populaarsus saab alguse internetikasiinodest, kus algajad saavad mängida ka tasuta.
Pokkeri viimastel aastatel plahvatuslikult kasvanud populaarsus saab alguse internetikasiinodest, kus algajad saavad mängida ka tasuta. Foto: Liis Treimann

«Lehekülg wx.ee reklaamib ühte välismaa pokkerituba ja jagab korduma kippuvate küsimuste lehel linki maksuametiameti lehele, kus kinnitatakse, et Euroopa Liidu riigist saadud võidud on maksuvabad. Mis põhjusel lubab Eesti teise Euroopa riigi ettevõtetel pakkuda maksuvabu mänge, et need saaks hõlpsalt Eesti firmadega konkureerida?» küsib Tarbija24 lugeja.

Vastab rahandusministeeriumi pressiesindaja Mailin Aasmäe.

Korraldusloa või registreeringu alusel läbiviidud loteriiga saadud hasartmänguvõite (sh loto, kiirloto, kasiino võidud, interneti keskkonnas tegutsevad hasartmängud jne) tulumaksuga ei maksustata.

See tähendab, et näiteks Eesti Loto poolt korraldatud loteriidel saadud loteriivõite ei maksustata. Samadel tingimustel on maksuvabad ka need hasartmänguvõidud, mida saadakse Euroopa Liidu liikmesriigist.

Lisaks kehtib Euroopa Liidus kaupade ja teenuste vaba liikumise põhimõte, mille kohaselt ei tohi teisest ELi liikmesriigist pärit ettevõtjat kohelda ebasoodsamalt kui oma riigi ettevõtjat ja seda ka maksustamisel. Eesti Euroopa Liidu liikmesriigina peab samuti tagama, et ELi riikidest pärit ettevõtjad saaksid oma teenuseid pakkuda ilma takistusteta ka Eesti inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles