Halbade naabrite edetabel

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine.
Suitsetamine. Foto: Karli Saul

Kui sakslased kurdavad kõige rohkem naabrite tekitatud lärmi üle, siis Eestis ollakse hädas suitsetajatega. Tuska teevad ka arrogantsed lapsevanemad, paukuvad uksed ja äärmuslik lemmikloomaarmastus.

«Naaber, kes käib iga tunni järel rõdul koni imemas. Lisaks alati, kui ta välja läheb, kõnnib koniga läbi trepikoja. Mega mõnus on minna välja, kui trepikoda konihaisu täis,» kurdab üks lugeja. Ta lisab, et nende majas on tekkinud veel üks uus komme – prügikotte hoitakse trepikojas. «Kõige hullem on see, et kõrvalnaaber hoiab lahtises kotis ukse taga oma tite kasutatud mähkmeid! Täiesti haiged inimesed!» on ta nördinud.

Kesklinnas elav lugeja on hädas sisehoovis toimuvate rahvakogunemistega. «Karjutakse, juuakse, suitsetatakse ja nii edasi-tagasi pidevalt tuppa-välja joostes. Võib-olla isegi elaks üle, aga täpselt akna all nö kõvad klubipeod igal nädalavahetusel on üleliigsed,» kirjutab ta.

Nõmme elanikku häirib  kassiomanikest naabrite arrogantsus. «Miks võtavad siinses ühiskonnas ikka veel inimesed endile õiguse lasta oma kassid teiste inimeste koduterritooriumitele kusema ja kakama? Kogu terrass ja peenarde ümbrus, aga ka aknalauad on kassikust täis!?! Hoidke oma kassid öösiti toas. Mitte ühelgi kodulooma omanikul ei ole õigust lubada oma lemmikloom teise inimese koduterrirooriumile,» on ta kuri.

Karinit häirib naabrite juures kõige enam see, et nad ei anna teada, kui neid midagi häirib, selle asemel loobitakse rõdule kanamune. «Ma saaks ju aru! Vabandan, vahel tõesti filmi vaadates võib kodukinost bass liiga valju olla. Aga palun tule ja kurda, mitte ära loobi rõdule mune,» kirjutab ta.

Paneelmaja neljandal korrusel elav lugeja on hädas loodusesõbraga, kes toidab tuvisid. «Tulemus - terves püstakus ei saa inimesed rõdul pesu kuivatada, sest tuvid situvad pesu täis. Kuivatame toas. Ilmselt reostavad tuvid ka tema enda rõdu, sest 2-3 korda nädalas uhab ta rõdule paar ämbritäit vett! Ühistu esimees on temaga rääkinud, tulemus null,» kurdab elanik.

Naabrite halbade harjumuste edetabel:
1. Suitsetamine rõdul, trepikojas
2. Vali raadio, muusika kuulamine
3. Lakkamatult haukuv koer
4. Uste paugutamine
5. Korteriukse kõrvale jäetud prügikotid
6. Muruniitmine puhkepäeviti
7. Jooksvad ja kisavad/jonnivad lapsed
8. Remonttööd puhkepäeva hommikul
9. Trepikotta jäetud lapsevankrid
10. Lumest puhtaks roogitud parkimiskoha hõivamine
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles