Mais said töötud riigilt hüvitist 120,5 miljonit krooni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumbki osapooltest tehingu summat ei avalikusta.
Kumbki osapooltest tehingu summat ei avalikusta. Foto: Toomas Huik

Töötukassa teatas, et maksis eelmisel kuul töötuskindlustushüvitisena välja 120,5 miljonit krooni.

Sellest rahast sai osa ligi 31 000 inimest ehk kolmandik mais arvel olnud töötutest. Keskmine summa, mis ühe inimese arvele laekus, oli 4774 krooni.

Üldiselt hindas töötukassa maikuud positiivselt – arvelolnute arv kahanes ja uusi töökohti lisandus eelnevate kuudega võrreldes rohkem.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on eelmise kuu numbreid vaadates parimaks uudiseks just see, et kuu jooksul lisandus uusi tööpakkumisi isegi rohkem kui kõrge majanduskasvu perioodil. Siin on oma osa paraneval majandusolukorral ja tööturu hooajalisel elavnemisel ning kindlasti ka sellel, et töötukassa teenuseid kasutavad tööandjad järjest enam.

Mai lõpuks oli registreeritud töötuid 85 860, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 13,2 protsenti. Kõrgeim oli registreeritud töötus endiselt Ida-Virumaal (19,5 protsenti) ja madalaim Jõgevamaal (8,2 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles