Tööotsija blogi: unistuste töökoht, kas püüdmatu ükssarvik?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

CV-Online on pannud kolm tööotsijat oma kogemustest ja läbielamistest blogima, pakkudes omalt poolt juurde nõustaja kommentaari. Tarbija24.ee toob aadressil parimamet.wordpress.com ilmuvad värsked blogipostitused veidi lühendatud kujul ka oma lugejateni.

Tõlgi ja korrektorina töötanud ning keskonnakavade ja -mõõdikute väljatöötamisega kokku puutunud 28-aastane tallinlanna Lea Jalukse, kel on bakalaureusekraad keskkonnatehnoloogia erialal Tartu ülikoolist, on töötuna arvel 2009. aasta juulist.

Lea kirjutab:

Pika ootamise ja tiheda konkurentsisõela järel on mul viimaks ometi õnnestunud pääseda töötukassa ettevõtluskoolitusele. Nalja tegema sinna ei tuldud. Enamikul osalejatest on täiesti tõsiseltvõetavad ja osaliselt ka järeleproovitud äriideed.

Koolitusele pääsemiseks tuli eelnevalt kirjutada essee, mis pidi vastama hulgale ette antud küsimustele. Koolituse lõpuks peab igaüks oma esialgset ideed nii palju marineerima ja küpsetama, et saaks esitada isuäratava äriplaani ettevõtlustoetuse taotlemiseks.

Miks peaks aga inimene ise võtma vabatahtlikult vastu 24/7 töökoha, panema oma naha turule ja asutama ettevõtte?

Et teha, mis meeldib
Raha on küll tähtis faktor, aga tööl ei käida ainult raha pärast. Veeta 8 tundi ööpäevas, tehes midagi, mida sa ei salli, see on ju kolmandik kogu su elust! Võiks öelda, et kui sured 90-aastasena, oled sa elu jooksul kolmkümmend aastat vangis olnud. Teha tööd, mida sa naudid, on oluline.

Et näha, et see on vajalik
Hea on teha midagi, mida sa oskad, pakkuda midagi, mida sul on üle, olgu see siis mõni erakordne oskus, üleliigne tuba suvemajas, teadmised seadusandlusest või füüsiline jõud.

Et leida tuge kaaslastelt
Kõigile meeldib olla sõpradega koos. Aga raha? Teeme siis seda ka. Pärast lähme ja hängime edasi. Teeme nalja ja oleme loovad, toetame ja saame tuge üksteiselt. Jagame aega inimestega, kes on meie aega väärt.

Et valitseda oma aega
Hea on olla oma aja peremees. Hea on tunda pinget tähtaegade surve all. Hea on võtta ennast kokku ja hea on lasta end lõdvaks. Hea on jõuda lasteaeda õigeks ajaks lapsele järgi, hea on teha tööd inspiratsioonihetkel.

Kas tuleb välja, et ettevõtlus on ainus viis unistuste töökoha saamiseks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles