EMT ja Elisa loobusid partnerlusest Seanetiga Soome lahel

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Pärast tänases Postimehes ilmunud artiklit Tallinna ja Helsingi vahel kurseeriva Viking Line’i laeva XPRS pardal töötavast satelliitvõrgust Seanet, mis üllatab mobiiltelefoni kasutajaid suurte arvetega, teatas Viking Line, et teenus on ajutiselt suletud.

«Võttes arvesse koostööpartneri hindu, mis meile teada olnud numbritest palju kõrgemaks osutusid, on Seaneti kasutamine laeva pardal praeguseks ajutiselt suletud nii EMT kui Elisa klientidele,» teatas Viking Line’i Eesti tegevjuht Inno Borodenko.

Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski ütles, et nende klientidele on teenus suletud eilsest õhtust. «Pidasime läbirääkimisi ja Seanet ei olnud nõus hindasid alandama Euroopa Liidus kehtivate roaming-hindadega samale tasemele,» märkis ta.

EMT-le pakkus Seanet firma avalike suhete juhi Kaja Sepa sõnul hiljuti allahindluslepingut, kuid selle järgi oleks hinnad jäänud ikkagi üpris kõrgeks. Ka EMT kliendid ei saa Seaneti võrku Viking Line'i XPRSi pardal eilsest kasutada.

Teiste Eesti mobiilsideoperaatorite klientidele pole Viking Line’i andmetel teenus ka seni kättesaadav olnud. Tele2 kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov kinnitas üleeile ka Postimehele, et kuna satelliitvõrgu kasutamine on tavapärasest mobiilivõrgust tunduvalt kallim, pole kliendid selle kasutamise vastu ka huvi tundnud.

Borodenko sõnul kohtub Viking Line’i juhtkond järgmisel nädalal teenusepakkujaga ning otsustab teenuse jätkumise üle pärast hindade ja tingimuste täpsustamist. Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski ütles, et kui Viking Line suudab välja võidelda euroliidus kehtivate roaming-hindadega samal tasemel hinnad, võivad nad teenuse tagasi võtta.

Borodenko lisas, et esimese asjana soovib ta kohtumisel välja pakkuda, et kui enda mobiilioperaatori levi on nõrk, ei valiks telefon ka automaatse võrguvaliku korral Seaneti võrku.

Laevafirma tegevjuhi sõnul soovis Viking Line Seaneti teenust pakkudes tagada, et reisijate ühendus maaga ei katkeks ka keset merd, kuhu mobiilsideoperaatorite võrgud ei ulatu.

Seanet Maritime Communications AB kodulehe andmetel sõlmisid firmad koostöölepingu mobiiilsideteenuse pakkumiseks Viking Line’i XPRS laeval kolmeks aastaks ehk siis see kehtib 2013. aasta kevadeni.

Kommenteerides EMT ja Elisa soovi loobuda kalli teenuse pakkumisest oma klientidele, ütles Borodenko eile Postimehele, et ilmselt tuleb pigem jutuks hindade alandamine.

Nii EMT kui Elisa vahendavad endiselt Seaneti teenust kaugemate sihtkohtade puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles