Digipööre toob antennide paigaldajate põua

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiboks.
Digiboks. Foto: Raigo Pajula.

ASi Starman kinnitusel ennustavad pea kõik antennipaigaldajad ning digibokside ja -telerite müüjad enne 1. juuli digipööret suurt ülekoormust ja müügibuumi.


Seepärast võib karta, et need televaatajad, kes jätavad digilevile ülemineku viimasele hetkele, võivad mõneks ajaks isegi telepildita  jääda.

«Starman on selle ummiku pärast mures ja on selle ennetamiseks tööjõudu tublisti juurde palganud,» ütles firma kommunikatsioonijuht Laura Mardisalu. «Suveks suurendati digibokse ja antenne paigaldavate tehnikute arvu koostööpartnerite abil 20 võrra, samuti on poole võrra kasvanud telefoniteenindajate hulk.»

Järjekorrad pikenevad

Samas tasuks inimestel Mardisalu sõnul aga kindlasti arvestada, et juuni lõpus kasvavad järjekorrad pikemaks.

AS Merge müügijuht Andres Lepik tõdes samuti, et nõudlus digibokside järele on viimasel ajal hüppeliselt kasvanud.

Samas hakkab tema sõnul vanemates eramurajoonides ringi liikudes endiselt silma, et paljudel majadel on katusel vanad ja roostes veneaegsed antennid. Sestap pole erandlik olukord, kus inimene tuleb oma digitüüneriga remonti ning kurdab, et teler ei näita korralikku pilti, kuid väljavahetamist vajab hoopis antenn.

Digiboksidel hea minek

Lepiku kinnitusel on aga antennipaigaldajatel praegu äärmiselt palju tööd. «Ma täitsa usun seda, et Starmanil on vaja antennimehi juurde palgata,» tõdes ta.

Merge püüab tema sõnul siiski olemasolevate jõududega hakkama saada. Lepiku väitel müüb Merge praegu umbes 30–50 digiboksi päevas. Kokku on ettevõte Eestis müünud hinnanguliselt 100 000 digiboksi.

Starmanil on digibokside müük kasvanud neli korda, praegu müüb ettevõte kiirematel päevadel ligi tuhat ZUUMboxi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles