Küsitlus: 29 protsenti Eesti töötajatest saab ümbrikupalka

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

19 protsenti palga saajatest ütles, et saavad oma töötasu nn ümbrikupalgana ning 10 protsenti töötajatest saavad osa palgast ümbrikus, selgus CV Keskuse tööportaali poolt läbi viidud küsitlusest.


Valdav enamus, ehk 71 protsenti küsitluses osalejatest vastas, et saavad oma palga siiski ametlikult. Küsitluses osales 1874 vastajat. Vastajatest 60,2 protsenti olid tööga hõivatud ning 39,8 protsenti töötud.

«Tegemist on online-küsitlusega ja nende tulemuste põhjal ei tasu hakata arvutama, kui palju riigil maksutulu saamata jääb. Küll aga peegeldavad selle küsitluse tulemused mingil määral osade Eesti ettevõtete hetkeseisu.

Näiteks 2007. aastal sarnasele küsitlusele vastates ütles vaid 9 protsenti inimestest, et saavad ümbrikupalka.

Hoolimata ettevõtjate üldiselt positiivsetest ootustest majanduse tuleviku suhtes, on siiski väga palju neid firmasid, kes kas ellujäämise või suurema kasumi nimel on otsustanud makse mitte tasuda,» kommenteeris küsitluse tulemusi CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles