Eakad saavad alates aprillist kõrgemat pensioni

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Pension tõusis aprillis ning keskmiselt tõusid pensionid 5,8 protsenti. Keskeltläbi teeb see 240 eurot aastas ehk 20 lisaeurot kuus.

Pensioni saajaid on Eestis palju ja kokku moodustavad 2014. aastal pensionid ligi 1,5 miljardit eurot, teatas sotsiaalministeerium. Pensionipäev on iga kuu viies kuupäev. «Iga eakas soovib ikka oma silmaga veenduda, kui palju pension tõusis. Nii on arusaadavalt selle nädala lõpus huvi väga suur, et teada saada, palju kontole raha laekus,» ütles sotsiaalminister Helmen Kütt.

«Pensioniraha tuleb nii nagu tavaliselt, kellele panka, kellele tuuakse koju. Juhul, kui pension pole hommikuks veel saabunud, siis kindlasti tuleb see päeva jooksul,» lisas Kütt.

Selle aasta alguses tõusis ka tulumaksuvaba tulu suurus pensionärile 4248 euroni aastas ehk 354 euroni kuus, et inimesele jääks rohkem raha kätte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles