Eestlased varuvad juba mune

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munad.
Munad. Foto: Panther Media/Scanpix

Tänavu algas pühade-eelne aktiivsem munade varumine juba nädal varem kui tavaliselt.

Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid rääkis, et kui Maxima müüb tavaliselt 80-90 tuhat kümnest karpi mune nädalas, siis juba sel nädalal on müük tavapärasega võrreldes kasvanud enam kui kaks korda.

«Pühadenädalal plaanime müüa ligi 350 000 muna,» prognoosis Erilaid. «Kindlasti annab tänavusele munade ostmisele hoogu juurde see, et Luteri ja õigeusu pühasid tähistatakse ühel ajal.»

Samal põhjusel mõned aastad tagasi tekkinud munadefitsiiti, mis hindu 40-50 protsenti kergitas, tänavu siiski oodata ei ole, sest pühadekaupa on soetatud varuga. «Samas on tarnijad munade hindu kaupmeeste jaoks juba tõstnud,» lisas Erilaid.

Lisaks kanamunadele kasvab pühade ajal märkimisväärselt ka vutimunade läbimüük.

Eelmisel aastal enne lihavõtteid viis Maxima kaubanduskett kõigis kolmes Balti riigis läbi internetiküsitluse, millest selgus, et lihavõttepühadel kulutavad eestlased toidule 25-50 eurot ja söövad kaks kuni neli muna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles