Liisingufirma nimemuutus auto tehnilise passi vahetust ei nõua

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Swedbanki ning ARKi esindajate kinnitusel ei vasta tõele väited, et pärast liisingufirma nime muutmist tuleb ümber vahetada ettevõtte nimele kuuluvate autode tehnilised passid.

Postimeheni jõudis eelmisel nädalal vihje liikluspolitseinikuga toimunud vahejuhtumist, mille käigus tegi inspektor autojuhile märkuse sõiduki tehnilise passi kohta.

Et tegemist oli liisinguautoga, oli registreerimistunnistuses märgitud omanikuks Hansa Liising. Liikluspolitseiniku kinnitusel sellise nimega ettevõtet ei eksisteeri ning pass tuleks seetõttu välja vahetada.

Swedbank Liising varapõhise finantseerimise juriidilise osakonna juhi Sven Jürgensoni sõnul on Hansa Liising ja Swedbank Liising endiselt sama ettevõte, millel muutus vaid ärinimi.

«Kindlasti ei ole praegune nimi seal probleemiks. Registrikood on sama ja juriidiliselt on tegemist ühe ja sama ettevõttega. Meie hinnangul ei ole kliendil vajadust passi muuta, kuna tegemist on ikkagi sama ettevõttega,» ütles Jürgenson.

Sama kinnitas ka autoregistri keskuse pressiesindaja Timo Vijar. Mootori ja selle haagise registreerimise eeskiri näeb ette, et registreerimistunnistuse väljastamine ei ole vajalik, kui sõiduki omanikuks on krediidiasutus ning registriandmete muutmise tingis krediidiasutuse nime, registrikoodi, aadressiandmete või õiguslikule vormile viitava täiendi muutmine või krediidiasutuse ühinemine, jagunemine või ümberkujundamine.

Seda eeldusel, et nimetatud andmed on eelnevalt muudetud kohtu registriosakonna registris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles