Analoogtelevisiooni sulgemine kaabelvõrkudes pole veel otsustatud

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitelevisioonile üleminek.
Digitelevisioonile üleminek. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kui juba aastaid tagasi räägiti sellest, et Eesti läheb üle digilevile ja analoogtelevisiooni edastamine lõpetatakse, siis telepilti vahendavad firmad jätavad otsad praegu lahtiseks.

Starmani kommunikatsioonijuht Kristi Reiland sõnas Õhtulehele, et Starman on teinud analoogtelevisiooni osas mõned muudatused: «Teatud piirkondades on lõpetatud analoogtelevisiooni pakkumine.» Küsimusele, kas analoogtelevisiooni kanalites on oodata muutusi, jättis Reiland vastamata. Tunamullu otsustas Starman näidata Ukraina 24, Life TV; RTL2, RTL TV, TV XXI edaspidi digiTV kaudu.

«Juhul, kui jätkub interneti kiiruste kasv, mida ma usun, siis võib tõesti juhtuda, et piirkonniti võib analoogsignaal kaduda,» arvas STV juhatuse liige Erik Reinaru ja lisas, et lähima ühe-kahe aasta jooksul olukord kardinaalselt ei muutu, kuid situatsioon on piirkonniti erinev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles