Fotod ja video: vaata, milline saab olema Eesti suurim kaubanduskeskus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pandi pidulikult Ülemiste keskuse teise ehitusjärgule nurgakivi. Postimehe Tallinncity portaaliga vestles Ülemiste keskuse tegevdirektor Guido Pärnits.

Pärast teise järgu valmimist 2014. aasta oktoobris saab seal olema 92 000 ruutmeetrit üldpinda, 59 000 ruutmeetrit renditavat pinda, 210 kauplust, 1350 parkimiskohta autodele, 450-kohaline kolmekorruseline parkimishoone, 800 ruutmeetri suurune laste mänguala. Sellega möödub Ülemiste keskus renditava üldpinnaga Rocca al Mare keskusest, mis seni oli Eesti suurim kaubanduskeskus.

Ülemiste keskuse uue järgu investeeringu kogumaksumuseks kujuneb umbes 40 miljonit eurot.

«Ülemiste keskus on oktoobris valmiva teise järguga saamas Tallinna ja Eesti olulisima transpordisõlme läheduses paiknevaks suurimaks kaubanduskeskuseks,» ütles Ülemiste keskuse tegevdirektor Guido Pärnits.

«Kogu Ülemiste piirkond on lähematel aastakümnetel üks kiiremini arenevaid Tallinna piirkondi, n-ö uus tõmbekeskus. Seepärast on hea tõdeda, et juba pikka aega planeeritud Ülemiste keskuse laiendus on tänaseks täies hoos ja plaanipäraselt valmib käesoleva aasta oktoobris,» lisas Pärnits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles