Auto kokkupõrge trammiga päädis väga suure kindlustushüvitisega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tänavad kipuvad autodele ja trammidele kitsaks jääma.
Tallinna tänavad kipuvad autodele ja trammidele kitsaks jääma. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Selle aasta esimese kolme kuu jooksul on ainuüksi Seesam kindlustus hüvitanud ligikaudu 3500 liiklusõnnetuse kahjud.

Suurimad kindlustushüvitised olid ligikaudu 78 000 eurot teelt väljasõitnud veoautole ning 41 000 eurot sõiduautole, mis sattus avariisse trammiga, teatas Seesam kindlustus.

Seesam kindlustuse vanemkahjukäsitleja Anti Otsla sõnul on enamik selle aasta esimese kvartali väljamakstud kindlustushüvitistest olnud seotud kaskokindlustuse juhtumitega, mille on tinginud sõidukijuhtide tähelepanematus, teele ilmunud metsloom või tuvastamata teine sõiduk.

«Statistiliselt vaadates võib öelda, et kõige sagedamini liikluskeskkonnas juhtuvad õnnetused toovad kaasa suuri väljaminekuid, mida samas tavaline liikluskindlustus kahjuks tarbijale ei hüvita,» selgitas Otsla.

Kõige enam on sellel aastal hüvitatud sõidukite esiklaasi kahjustusi (662 korral), mille keskmine kahjutasu on olnud 370 eurot.
168 korral on hüvitatud kahjusid, mis on tekkinud sõidukijuhtide tähelepanematusest otsasõidul erinevatele rajatistele: äärekividele, liiklusmärkidele, hoonetele, puudele jne. Keskmine kindlustushüvitise summa erinevatele rajatistele otsasõidul küündib 1445 euroni.

Tundmatu sõiduki poolt on liikluses või parkimisplatsidel tekitatud kahju 104 sõidukile ning keskmine kahju on siinkohal jäänud 750 euro ulatusse.

Suurima kahjusummaga liiklusõnnetused on olnud sõidukite teelt väljasõidud (88 korral) ja teisele sõidukile tagant otsasõidud (83 juhtumit), mille puhul süüdiolev sõidukijuht on pääsenud ootamatust väljaminekust just tänu kaskokindlustusele. Kahjuhüvitis enda süül toimunud liiklusõnnetuste puhul on olnud keskmiselt 3000-4000 eurot.

Jaanuarist märtsi lõpuni on ainuüksi Seesami klientidel juhtunud enam kui 70 kokkupõrget metsloomaga, mis on keskmiselt kaasa toonud 1800 euro suuruse kahju.

Anti Otsla sõnul on kokkupõrge metsloomaga enamasti väga ootamatu ning keskmine sõidukijuht ei suudagi tekkivaid kahjusid liiklusoludes ära hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles