Elron rongisegadusest: meie teavitasime reisijaid küll

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirongide osakaalu suurendamine peaks olema üks Eesti tulevikusuundadest.
Elektrirongide osakaalu suurendamine peaks olema üks Eesti tulevikusuundadest. Foto: Mihkel Maripuu

Täna hommikul ootas paarkümmend inimest Kehras rongi, et Tallinnasse tööle sõita, kuid loodetud rongi ei saabunud. Elroni kinnitusel nemad reisijaid teadmatusse ei jätnud.

«Täna hommikul ootas Kehras pool perroonitäit inimesi 8.08 väljuma pidanud rongi, mida ei tulnud,» rääkis iga päev Tallinnasse tööle sõitev Tarbija24 lugeja. Kuna rong hilines, siis hakkas ta asja uurima ja sai Elroni kodulehelt teada, et alates 12. aprillist on sõiduplaan muutunud ja rong saabub alles 8.47. Tallinnasse sõites küsis ta selgitust ka piletimüüja käest, kes enda sõnul sai uuendustest teada alles esmaspäeval.

«Kas tõesti eeldab Elron, et igapäevased sõitjad käivad iga päev nende kodulehelt infot otsimas? Kas tõesti on nii raske paar päeva varem inimesi rongis sellest teavitada, kasvõi valjuhääldite või infotabloo kaudu, või teavitada piletimüüjaid, et nemad saaks igapäevastele reisijatele infot edasi öelda,» oli ta nördinud.

Elroni turundusjuhi Norbert Kaareste kinnitusel jõudis ettevõte suurele osale reisijaist muudatusest eelmise nädala reedel teada anda. «Tegime seda oma kodulehe, rongipeatuste infostendide ja Tallinna ning Tartu infokassade kaudu. Samuti võtsime ühendust nende klientidega, kes olid piletit ostes meile oma e-maili jätnud,» rääkis Kaareste.

Sõiduplaani muudatus toimus seoses rahvusvahelise reisirongi ajutise sõiduplaani muudatusega, mistõttu on ajavahemikus 12.-29. aprill ka kahe Elroni reisi väljumiskellajad muutunud: Tartu-Tallinn ja Aegviidu-Tallinn varahommikused rongid väljuvad tavapärasest 15-20 minutit varem, vastavalt siis kell 6:36 ja 7:34.

Kaareste lubas, et edaspidi teavitatakse reisijaid kindlasti ka pressi vahendusel. «Saabuv suvi toob taas suurema hulga raudteel toimuvaid ehitustöid, mis muudavad ajutiselt reisirongide sõiduplaane. Näiteks 8. mail algavad meie läänesuunal, Padula juures raudteeviadukti ehitustööd, mille tõttu on õhtul rongiliiklus katkestatud ning vedu toimub asendusbussidega,» selgitas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles