EMT kliendid saavad taas kahtlaseid SMS-e

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Täna öösel poole nelja paiku sai üks EMT klient numbrilt +447557324108 SMSi, mis teavitas teda ootamatust lotovõidust. EMT kinnitusel on tegu järjekordse pettusega.

«Ilmselgelt ei saa Eestis olla kümneid või sadu õnnelikke lotovõitjaid korraga, nii et hoiatage palun oma võimalikke kergeusklikke tuttavaid, et nad selle potentsiaalse pettusega kaasa ei läheks. Kindlasti ei tasu selliste e-kirjade, sõnumite või muude pöördumiste peale oma andmeid saata!» ütles EMT avalike suhete juht Kaja Sepp.

Sellised sõnumid saabuvad Suurbritannia numbri(te)lt, hetkel on teada paar-kolm erinevat numbrit. «Kui sõnumite saatmine neilt numbritelt läheb väga massiliseks, siis saame nendelt numbritelt kõnede ja sõnumite vastuvõtmise võimaluse sulgeda (kuid selle järel võivad petturid numbrit vahetada ja tervet Suurbritannia suunda arusaadavalt ju sulgeda ei saa),» rääkis Sepp. Sepa sõnul inimesed sel teemal eriti nende poole ei pöördu. «Eks inimesed saavad iga korraga üha enam aru, et tegu on potentsiaalse pettusega (olgu see tulnud siis e-kirja, või SMSi või mis iganes kanali teel) ning lihtsalt ignoreerivad seda sõnumit (või e-kirja),» tõdes ta.

EMT esindaja sõnul pole võimalik välja tuua selliste sõnumiste saatmise aktiveerumise aega. «Ilmselt tehakse seda siis, kui kellelgi tuleb jälle pähe ka Eesti meiliaadressid või numbrivahemikud sihikule võtta,» lisas ta.

SMS näeb välja selline: «Your mobile number was selected as a winner of £1,500000.00 on UK MOBILE LOTTERY with Draw number 626404. Email howardjames766@gmail.com your details for claims».
____
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles