Juunikuu on tuulehaugi parim aeg, Mermeri kodurestoran valmistab Kolga lahe tuulehaugi ürdise marinaadiga grilli peal.
Grillitud tuulehaug
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar tuulehaugi, roogituna ja kolmeks jupiks lõigatuna
Tuulehaugi marinaadi jaoks hõõru kuivatatud sidrunheina, kuivatatud oreganot ja kuivatatud rosmariini, igaüht lusikatäis uhmris peenikeseks ja sega korraliku klaasitäie oliiviõliga. Vahetult enne grillimist hõõru kala nii seest kui pealt marinaadiga sisse, keera fooliumisse. Grilli mõlemilt poolt üks 15 minutit. Maitsesta küps kala kergelt soolaga.