Grillitud küülik Mermeri moodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liina Karron

Küülikuliha, mis talvisel ajal ahjupotti kipub, saab suvel ka grilli peal mõnusa meki.

1 küülik, tükeldatuna

Küüliku marinaad:

poole sidruni mahl
1dl oliiviõli
peotäis hakitud värsket tüümiani ja rosmariini
kaks riivitud küüslauguküünt
1 tl mett
1 spl mündiželeed
musta pipart
Hõõru küülikutükid seguga sisse ja lase üks öö marineeruda.

Grillima asudes pühi lihatükid liigsest marinaadist. Kui oled kõhuääred eraldi ära lõiganud, aseta iga kõhuääre riba keskele kuivatatud aprikoos ja keera rull kokku, kinnita tikuga või lüki varda otsa. Grilli keskmisel kuumusel aeg-ajalt pöörates ja marinaadiga pintseldades kintse ja sadulat 20 minutit, väiksemaid ja õhemaid tükke 12-15 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles