Ikea hakkab pakkuma lihavabu ökolihapalle

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea lihapallid on ettevõtte üks tuntumaid toite.
Ikea lihapallid on ettevõtte üks tuntumaid toite. Foto: SCANPIX

Rootsi mööblitootja Ikea tahab hakata oma restoranides pakkuma taimetoitlaste lihapalle, soovides seeläbi vähendada oma ökoloogilist jälajälge.

Ikeat külastavad kliendid söövad igal aastal ära 150 miljonit lihapalli. Neis sisalduv veise- ja sealiha teeb aga toidu üsna keskkonnavaenulikuks, kirjutab The Local.

Joanna Yarrow Suurbritannia Ikeast märkis, et koostöös WWFiga (World Wide Fund for Nature) on püütud välja mõelda, kuidas muuta lihapallide ja ka muude toitude retsepte nii, et neil oleks hea maitse ja samas senisest väiksem ökoloogiline jalajälg.

Yarrow sõnul on Ikea juba katsetanud uut retsepti ning kahes ettevõtte poes on pakutud kanalihast valmistatud lihapalle.

Lihapallid on pikka aega olnud üks Ikea põhitooteid. 2013. aastal võeti lihapallid ajutiselt menüüst maha, kui selgus, et nad sisaldasid hobuseliha. Uurimise järel toodi lihapallid menüüsse tagasi. «Inimesed palusid meid, et me võtaks nad menüüsse tagasi, mis iganes neis ka  sisalduks,» märkis Yarrow.

Tema sõnul jätkavad Ikea toidueksperdid olemasolevate lihapallide retsepti muutmist ning 2015. aastaks peaks olema saadaval nii kanalihast valmistatud kui ka taimetoitlaste alternatiiv.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles