Kas Coca-Cola eemaldab roostet ja lahustab luid?

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola.
Coca-Cola. Foto: SCANPIX

Õhtuleht proovis järele, kas internetis levinud soovitused kasutada Coca-Colat kodukeemia asemel ka reaalselt toimivad – tulemusena selgus, et enamikul juhtudel karastusjook lubatud imevõimeid ei ilmutanud.

Õhtuleht proovis Coca-Colas 24 tundi hoida nii toores kanakonti kui ka roostes polti, kuid esimesel juhul ei läinud kont pehmemaks ja teisel juhul oli polt sama roostes kui enne. Samuti ei õnnestunud katse eemaldada veekeedukannust katlakivi ega kangalt rasvaplekke, puhastada tualetipotti ega eemaldada metallmööblilt värvi.

Küll aga selgus, et Coca-Cola teeb tõepoolest puhtaks nii vuugivahed kui ka mündid – tuhmiks muutunud viiesendine muutus pärast seitsmetunnist karastusjoogi sees ligunemist säravamaks.

Realpharmacy.com kirjutas hiljuti, et Coca-Cola toimib nagu happeline puhastusvahend ning et joogis sisalduva happe kogusest piisab, et hävitada hambaemail. Samuti oli seal välja toodud 20 viisi, kuidas Coca-Colat koduses majapidamises kasutada.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles