Lugeja küsib: mida teha, kui ebaõige märke tõttu andmebaasis peetakse sõidukit kogu aeg kinni?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseireid.
Politseireid. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Minu auto peeti rutiinse kontrolli käigus kinni ja esitasin kontrollijale EU-s (Soome) välja antud kehtiva juhiloa. Mingeid kehtivaid karistusi mul pole ja ka viimasest vääratusest on üle kuue aasta möödas. Peale seda kinnipidamist on minu sõidukit asutud järjepidevalt peatama. Küsimise peale, et miks, vastati, et politsei andmetel puudub juhtimisõigus,» kirjutab lugeja.

«Autol on peale minu veel kaks kasutajat, kellel pole rikkumisi ja kes omavad kehtivat juhtimisõigust. Mulle ja teistele autokasutajatele tekitatakse selliste kontrollimistega põhjendamatuid ebameeldivusi, sest me reisime tihti, nii lennuki kui auto-laevaga, mitu korda olen sellepärast peaaegu lennust ja laevast maha jäänud. Küsimus siis selline, et mida saan ette võtta selle ebaõige märke eemaldamiseks?» küsib lugeja.

Vastab veebikonstaabel Maarja Punak.

On võimalik, et meie infobaasis ongi autoga seotud vale kanne. Seda saab muuta ja eemaldada. Selleks palun kirjutage maarja.punak@politsei.ee aadressile auto registreerimisnumber ja enda kontaktandmed. Saan lasta kontrollida andmete õigsust ja kui tõesti seal on viga, saame selle ka eemaldada.
 

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles