Kraanivee kvaliteeti mõõdeti 800 prooviga

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivesi.
Kraanivesi. Foto: Margus Ansu

AS Tallinna Vesi võttis 2014. aasta esimese kvartalis Harjumaal kokku 800 veeproovi, mis vastasid kõik eranditult kvaliteedinõuetele.

Tallinna Vee kommunikatsioonjuhi Mariliis Mia Topi sõnul võeti esimeses kvartalis Tallinnas, Sauel ja Maardus tarbija kraanidest kokku pea 800 veeproovi. «Kuigi vee kvaliteet on ühtlaselt väga kõrgel tasemel püsinud juba aastaid, vastasid eranditult kõik aasta esimesel kolmel kuul võetud veeproovid 100-protsendiliselt kvaliteedinõuetele,» selgitas Topp

Vee-ettevõte peab oluliseks veeressursside võimalikult säästlikku kasutamist, mistõttu häid tulemusi saavutati ka veelekete vähendamise osas. «Kui kvartali keskmine lekete tase püsis 17,73 protsendi tasemel, siis märtsis oli lekete keskmine tase lausa 9,26 protsenti, mis on väga hea tulemus,» lisas Topp. Tänu ennetavale tegevusele hoitakse võrreldes kümne aasta taguse ajaga igapäevaselt kokku pea 13 000 kuupmeetrit puhastatud joogivett.

Et vähendada võimalike üleujutuste ning reostusega seotud riske, samuti klientidele põhjustatavaid ebameeldivusi, teostatakse ennetavat kanalisatsioonivõrkude läbipesu. Selle tulemusel väheneb aasta-aastalt ka nii kanalisatsioonitorustike ummistuste kui purunemiste arv. 

Sellest, et inimestel on vähem probleeme ummistunud torudega, annab tunnistust pea poole võrra vähenenud klientide selle teemaliste pöördumiste arv. «Mõistame, et meie poolt pakutav teenus mõjutab oluliselt elanike elukvaliteeti. Seetõttu keskendume töökindluse järjepidevale parandamisele, et tagada ööpäevaringselt toimiv kvaliteetne teenus,» lisas Topp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles