Raseduse tõttu diskrimineerimise ohvriks langenud töötaja saab kopsaka kahjutasu

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iisraeli linna Beer Sheva kohus sundis ettevõtet maksma  töötajale 52 000 Iisraeli seekeli ehk ligi 11 000 euro suurust kahjutasu tema raseduse tõttu diskrimineerimise eest.

«Naisele osaks saanud kohtlemine oli väär ja lähtus stereotüüpsest suhtumisest,» märkis kohus.

Naine oli töötanud poolteist aastat klienditeeninduse juhina ettevõttes ASI Technologies and Engineering, kirjutab Jerusalemonline. Neli kuud tagasi, päeval, mil naine teatas ametlikult oma rasedusest, kutsus meesülemus ta kohtumisele, kus teatas, et raseduse tõttu muutuvat ta mõtlemine aeglasemaks ning samuti kaasnevat sellega teised kõrvalnähud, mis «ei võimalda tal ettevõtte heaks rahuldavalt funktsioneerida».

Vastavalt töötaja kaebusele koheldi teda järgneval perioodil varasemast märkimisväärselt erinevalt: tema töökoormust vähendati, teda püüti isoleerida kolleegidest ning diskrimineerimine väljendus ka muus – näiteks ei lubatud tal oma autot enam ettevõtte parklas parkida.

Kohus võttis kaebuse vastu ja otsustas määrata kompensatsiooniks diskrimineerimise eest 52 000 seekelit ehk ligi 11 000 eurot. «Üldine pilt, mille me selle juhtumi põhjal saime, näitas, et ettevõte polnud pehmelt öeldes just kuigi vaimustuses oma töötajate kavatsustest lapsi saada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles