Rasket haigust põdev neiu pole saanud viis aastat normaalselt süüa

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayllah-Beau Foley.
Ayllah-Beau Foley. Foto: Caters News Agency

Inglismaalt Cheltenhamist pärit 19-aastane Ayllah-Beau Foley põeb rasket haigust, mistõttu ei ole ta saanud peaaegu viis aastat normaalselt süüa.

Foley kannatab gastropareesi all, mille tõttu on tema kõhus olevad lihased halvatud ja magu ei suuda toitu seedida, kirjutab uknewsday.com.

Ta jäi haigeks pärast  India reisilt naasmist viis aastat tagasi. Alguses arvas ta, et on saanud toidumürgituse, kuid tema seisund läks aina hullemaks. Tohtrid olid esialgu segaduses kuni avastasid, et naise kõhus olevad lihased on halvatud.

Foley peal on katsetatud mitmesuguseid ravivõtteid, kuid miski pole veel aidanud. Toitaineid manustatakse talle vereringesse peenikese toru abil.

«See haigus on mu elu muutnud,» ütles Foley. «Ma ei saa enam koos oma perega koos süüa, ma ei saa sõpradega väljas söömas käia. Mul on kaksikvend Jordan, aga me ei saa koos oma sünnipäeval kooki süüa - olen proovinud, aga mul hakkab väga paha,» kirjeldas ta.

«See on tõesti väga raske, kuid ma püüan jääda positiivseks ja loodan, et ühel päeval saan sellest kohutavast haigusest võitu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles