Laevafirma: tukkuda võib, aga ainult ühel istmekohal

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line'i laev.
Viking Line'i laev. Foto: SCANPIX

Paljudes tekitavad suurt imestust laevafirma Eckerö Line reeglid, et laevas ei tohi ka korraks silma looja lasta ning magamissoovi korral tuleb võtta kajut. Tallink ja Viking Line laevas tukkumises probleemi ei näe, küll ei tohi sellega teisi reisijaid häirida.

Viking Line Eesti OÜ tegevjuht Inno Borodenko toonitas, et laeval Viking XPRS ei ole lubatud käituda teisi reisijaid häirivalt. «Seetõttu palub laeva personal tukkuvatel reisijatel võtta endale vaid üks istekoht ning mitte pikutada sohval või mitmel toolil korraga,» lausus ta. «Laeva lühikese ülesõidu tõttu Tallinnast Helsingisse ei ole me pakkunud väsinud reisijatele ka kajuteid.»

«Joobes reisijatel, kui neid juhtub olema, palume võtta istet ning mitte häirida teisi reisijaid,» lisas Borodenko.

Tallink Grupi müügi- ja turundusdirektor Marina Jõgi ütles, et otsest reeglit magamise kohta pole nad pidanud vajalikuks kehtestada. «Kui inimene on kaine ja kaaskodanike rahu ei riku, siis me ei näe magamises probleemi,» kinnitas ta.

Katrin Sirk Aun Eckerö Line Ab Oy Eesti filiaalist ütles aga Tarbija24-le nädala alguses, et laeval on reisijate käitumisreeglid, mis on koostatud kõigi reisijate huve silmas pidades. «Laev soovib pakkuda meelelahutust. Reisijad, kes eri põhjustel seda nautida ei soovi, peavad hetkel võtma kajutid,» nentis ta.

Tarbijakaitseameti pressiesindaja Hanna Turetski sõnul on teenuse osutajal õigus kehtestada reegleid ning tarbijatel on õigus valida endale sobilik teenusepakkuja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles