Purunenud mänguasi ehmatas pereisa

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrkepall, kus näisid sees olevat õudustekitavad ussid.
Põrkepall, kus näisid sees olevat õudustekitavad ussid. Foto: Raigo Pajula

Lapse purunenud põrkepall jättis pereisale mulje justkui pesitseks selles õudusttekitavad ussid.

Tallinnast pärit Vello 8-aastane laps ostis Hipodroomi juures asuvast Juku kauplusest mõni kuu tagasi suure, sätendavat vedelikku täis kummist põrkepalli. Hiljuti aias muru niites, jäi pall pereisale silma. Seda lähemalt uurides paistsid mänguasja seest kollakad, kuskil pooleteise sentimeetri pikkused musta peaga ussid. Ühel oli isegi kaheharuline sõrga meenutav sabaots.

Vello jaoks oli see ehmatav vaatepilt ja arvatavasti oleks ehmatanud lapski, kuid õnneks viibis ta kodust eemal.

Palli lähemal vaatlusel selgus aga, et Hiinas toodetud pallis polnud siiski eksootilisi roomajaid sündinud.

Palli sätendavasse vedelikku oli peidetud krabi või vähki meenutav väike kuju. Kujul olid aga jalad küljest kukkunud ja need lebasid nüüd palli põhjas.

Juku kauplusest kontrollides selgus, et õõvastavana näivaid palle oli poes veel. Kõikidel suurtel ligi 70 krooni maksvatel Bouncing Ball`idel oli sisemuses sätendava vedeliku sees kas krabi või vähikuju, millelt jalad küljest kukkunud. Jalad lebasid palli põhjas justkui pesakond tõuke.

Taoline vaatepilt ehmatas ka müüjannat ning pikema jututa lubas ta hirmutavad pallid müügiriiulilt kõrvaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles