Ülikooli Apteek on valmis asutamispiirangute kadumisel laienema

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli Apteek Pärnus.
Ülikooli Apteek Pärnus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ülikooli Apteek teatas vastuseks eilsele Apteekrite Liidu avaldusele maa-apteekide sulgemise kohta, et on asutamispiirangute kadumisel valmis laienema üle Eesti ja tagama ravimite kättesaadavuse ka nendes piirkondades, kus apteegid väidetavalt suletakse.

Ülikooli Apteegi juhatuse liikme Reet Tengi sõnul lähtub ettevõte riigikohtu otsusest, et apteegituru korporatiivsed reeglid kaovad ja turg avaneb lisaks olemasolevale kahele turuosalisele ka teistele huvilistele.

«Apteegiteenuse osutamiseks peavad loomulikult olema väga kõrged kvaliteedinõuded. Maal apteegi pidamine on sama raske kui maal panga- või postiteenuse osutamine. Ja me teame, et kaovad nii pangakontorid kui halveneb postiteenuste kättesaadavus,» rääkis Teng. Ta lisas, et apteegiteenust on võimalik senisest oluliselt paindlikumalt tarbijateni toimetada, kui turg avatakse ja tekib juurde uusi pakkujaid, kes rahulduvad väiksema kasumlikkusega kui olemasolevad tegijad.

Apteekriite liit teatas eile, et kolm maa-apteeki sulgevad uksed ning sama saatus ähvardab lähiajal veel 18 kohalikku ravimimüüjat.

Alates maikuust lõpetas tegevuse Nurme haruapteek Martnas, lähiajal on uksed sulgemas veel Karksi-Nuia apteegi Halliste haruapteek ning Viljandimaal asuv Põltsamaa Uue Apteegi Kõo haruapteek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles