Uuskasutuskeskus kutsub üles vanu asju ära andma

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uuskasutuskeskus

Uuskasutuskeskus kutsub inimesi üles kodus kasutuna seisvaid asju neile tooma. Kuni 1. juunini saab igal nädalavahetusel oma vanad asjad ära tuua ka kogumiskonteineritesse, mis asuvad Tallinnas Rocca al Mare Kaubanduskeskuse ja Pirita Linnaosavalituse parklas, Tartus Lõunakeskuse parklas ning Pärnus Kaubamajaka parklas.

Uuskasutuskeskus võtab vastu kõike, mis kodumajapidamises üle võib jääda – nõusid, raamatuid, töökorras tehnikat, mööblit, sportimisvahendeid aksessuaare, riideid ja jalanõusid. Annetatud semed peaksid aga olema puhtad, terved ja endiselt kasutuskõlblikud. Mööbli ning suurema kodu- ja kontoritehnika annetamiseks on võimalik järele kutsuda ka Uuskasutuskeskuse kaubik.

Lisaks konteineritele saab asju tuua Uuskasutuskeskuse kauplustesse Tallinna kesklinnas, aadressil Tatari 64, Lasnamäele Mahtra 5, Mustamäele aadressile Mustamäe tee 5. Tartus asub Uuskasutuskeskus Riia tn. 11 ja Pärnus Lai tn. 10.

Uuskasutuskeskuse tegevjuhi Katriin Jüriska sõnul on maikuu alati olnud see aeg, mil kodus või kontoris võetakse ette suurem koristustöö ja vaadatakse uue pilguga üle seisma jäänud esemed. «Uuskasutuskeskus korraldab kampaaniat juba kolmandat aastat järjest, et kinnistada inimeste igapäevaharjumuste hulka ka kasutuna seisvatele asjadele uue elu andmine. Esmakordselt on kampaania aga toimumas kolmes suuremas Eesti linnas korraga.»

«Ära viska asja(ta) ära» ettevõtmist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus ning kampaania jooksul konteineritesse kogutud esemed annetab Uuskasutuskeskus edasi puudustkannatavatele peredele.

MTÜ Uuskasutus on sotsiaalne ettevõte, mille eesmärgiks on saata asjad ringlusesse, teha asjade annetamine lihtsaks ning propageerida keskkonnasõbralikku elustiili. Asjadele uue õnneliku omaniku leiab Uuskasutuskeskus kas oma heategevuspartnerite abiga või need mõistliku hinnaga keskustes maha müües. Müüdud esemete tulu kasutatakse selleks, et uuskasutust kui keskkonnasõbralikku käitumisviisi veelgi enam propageerida.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles