Vaata, milline peaks olema ideaalne kontor

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ideaalses kontoris peab olema erinevaid elemente.
Ideaalses kontoris peab olema erinevaid elemente. Foto: Ekraanitõmmis Huffington Posti infograafikust

Ameerika väljaanne Huffington Post on koostanud infograafiku, milles kirjeldab, milline peaks olema üks suurepärane kontor töötamiseks.

Uuringud näitavad, et avatud kontor ei ole töötaja produktiivsuse tõstmiseks ja heaolutunde tekitamiseks hea variant. Samuti ei ole see sobiv lahendus kollektiivi meeskonnatöö arendamiseks ja soosimiseks. Teisalt pole kasulik ka täielik eraldatus ehk eraldi kontoriruumid igaühele eraldi.

«Keskendumisvõimet võib tõesti parandada ja toetada füüsiline keskkond,» arvas NBBJ sisedisainer Suzanne Carlson, kes on disaininud ruume teiste seas sellistele firmadele nagu Google, Amazon, Samsung, Nike, Boeing, Macy´s.

Kontoriruumi juures on välja toodud mitmeid olulisi aspekte. Näiteks on tähtis, et akendest paistaks palju valgust sisse. Sellel töötajal, kes saab kontoris olles aknast rohkem valgust, on öösel märska parem uni. Teisalt avaldavad siseruumis suurt mõju toataimed – need teevad töötaja õnnelikuks.

Kontoriripinnal peavad olema vaheseinad või tõkendid, mis vähendavad ja blokeerivad müra. Samuti on tähtis, et võimalikult palju kasutatakse loomulikku valgust. Kahtlemata mõjutavad meie käitumist palju ka värvitoonid, näiteks sinine stimuleerib intellektuaalselt, kollane tekitab loovust, roheline toob rahu ja tasakaalu.

Igal töötajal peaks olema oma väike personaalne ruum või ala, mida tema ise saab endale meelepäraselt kujundada.

Vaata ja loe pikemalt, milline hea kontor olema peaks, siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles