Lugeja küsib: kas kõik tähtajalised üürilepingud muutuvad mingil hetkel tähtajatuteks?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Sõlmisime eluruumi üürilepingu tähtajaga üks aasta. Lepingus oli sees punkt, et kui üks kuu enne lepingu tähtaja lõppemist osapooled lõpetamise soovist teada ei anna, loetakse leping pikenenuks veel kuueks kuuks. Samuti on lepingus punkt, et lepingu lõppemisel kohustub üüriline objekti vabastama ja üürileandjale üle andma samal päeval kui leping lõppeb. Kas sellisel juhul ei muutugi tähtajaline leping tähtajatuks? Kas pärast seda nn lisa kuut kuud ongi leping läbi ja kui üüriline korterit ei vabastanud, siis elab ta korteris sees ebaseaduslikult?» küsib lugeja.

Vastab vandeadvokaat Taivo Saks advokaadibüroost Taivo Saks & Partnerid.

Tähtajaline leping muutub seaduse järgi tähtajatuks peale tähtaja saabumist, kui üürnik jätkab asja kasutamist ja kumbki pool ei ole teatanud, et nad ei soovi lepingu täitmist jätkata. Teie leping on sisuliselt samuti tähtajaline leping, mis muutub tähtaja saabumise järel tähtajatuks. Seega ei kasuta te üüriobjekti mitte ebaseaduslikult vaid tähtajatu üürilepingu alusel.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles