Väärikas eas legendaarne automudel

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Golfi esimene versioon.
Volkswagen Golfi esimene versioon. Foto: Wikicar

Esimene Volkswagen Golf tuli liinilt 1974 aasta märtsis ning just see luukpäraga auto aitas Volkswagenil maailma vallutada.

1974. aastast alates on toodetud 30 miljonit seda mudelit, kirjutab Local. Omal ajal tegi Golf revolutsiooni  vedelikjahutusega mootori, kerge konstruktsiooni ja esisillaveoga.

USAs ja Kanadas müüdi seda mudelit Rabbiti nime alla esimesel aastal 100 000 tükki ning see oli kõige edukam Euroopa sõiduk sealsel turul.

Golf  sai kuulsaks sportvariandiga GTI. Seda hakati tootma 1975. aastal ning oli üks esimesi autosid, mis oli odav, väike, praktiline ja millel oli kasutusel  kütusesissepritse ja mis samal ajal oli  ka lõbus ja sportlik.

Golfi kabriolet oli populaarne 1980ndatel, kui sellega rallisid ringi teismelistele suunatud USA filmide rikkad peategelased.

Oma 40-aastase ajaloo vältel on Golf iga põlvkonnaga arenenud, pakkudes erinevaid mootoreid, lisades aina uut tehnoloogiat.

Seitsmenda põlvkonna Golf tuli Euroopas müügile 2012. aastal ja lähikuudel jõuab see ka ookeani taha. Selles põlvkonnas on ka elektriauto, mille kiirus küünib 190 km/h, ning varsti saab proovida ka hübriidautot.

Automargi nime seostatakse spordiga, kuid Volkswageni kinnitusel on see pärit hoopis Euroopa kliimat mõjutavalt Golfi hoovuselt. Volkswageni teised mudelid nagu Passat ja Scirocco on saanud nime tuulte järgi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles