Vibram FiveFinger jalatsite omanikud võivad saada raha tagasi

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vibram

Vibram FiveFinger jooksujalatsite omanikud võivad oma ostu eest raha tagasi saada, kui on soetanud toote pärast 2009. aasta 21. märtsi.

Nimelt ütleb värske kohtuotsus, et Vibram andis oma toote eeliste kohta vääraid ja põhjendamata lubadusi. Kohtuotsuse järgi eksitas Vibram tarbijaid uuringutulemustega, mis lubasid, et FiveFinger jooksujalatsite kandmine aitab parandada kehahoiakut, tugevdada lihaseid ja vähendada vigastusi. Ilma nende eksitavate väideteta poleks aga jooksujalatsid ilmselt saanud niivõrd populaarseks, kirjutab Shape.com.

Kuigi Vibram USA Inc ei ole oma väära käitumist tunnistanud, pole tegemist esimese jalatsitootjaga, kes on seadusega pahuksis. Näiteks Sketchersit on süüdistatud valelubadustes Shape Up jalatsite kohta, mis väidetavalt pidid parandama lihastoonust, soodustama kaalulangust ja parandama kehahoiakut.

Vibrami teatel võivad tarbijad küsida raha tagasi veebilehel fivefingerssettlement.com, ehkki praegu ei tundu see veebileht veel töötavat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles