Tühi aku tekitab stressi

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefoni laadimine.
Nutitelefoni laadimine. Foto: AFP / Scanpix

Kui uskuda Suurbritannias kogutud andmeid, siis praktiliselt seitse inimest kümnest loobuks enne nii magustoidust kui ka televiisori vaatamisest kui mobiiltelefonist – uuring viitab brittide pea totaalsele telefonist sõltuvusele.

Kõne all oleva uuringu järgi läheb 92 protsenti brittidest pingesse pelgalt telefoni aku tühjaks saamise peale, vahendab ERRi teadusportaal Raadio 2 tehnikakommentaari. Seejuures kaks kolmandikku tunnevad frustreerunud ängistust ja iga neljandat haarab paanikahoog.

Arvestades telefonikasutajate kümnetesse miljonitesse ulatuvat arvu ja igal ajahetkel tühjaks saavate akude osakaalu, võib sealset kodanike meelelaadi pidada küllaltki masendunuks.

Stressitekitajaid on mitmeid – 81 protsenti vastanutest tunnistas, et telefoni aku tühjaks saamise tõttu on nad sattunud otseselt halba olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles